PERSATUAN PENTERNAK KAMBING MALAYSIA (PPKM)

Satu inisiatif telah (sejak 2007) dan sedang diambil untuk menubuhkan satu badan berkebajikan untuk menyatukan semua penternak dan usahawan ternakan kambing seluruh Malaysia di dalam Persatuan Penternak Kambing Malaysia. Persatuan yang sedang di dalam proses penubuhan ini bertujuan untuk membantu usahawan ternakan kambing seperti kursus dan latihan, memasarkan hasil ternakan, mendapatkan baka kambing, mendapatkan makanan ternakan dan ubat-ubatan dengan harga istimewa daripada pihak pembekal dan sebagainya.

Saturday, September 27, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 1429H/2008Persatuan Penternak Kambing Malaysia (PPKM) ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada semua Usahawan yang beragama Islam.

Mudah-mudahan Ramadhan yang berlalu diraikan dengan Aidil Fitri ini akan lebih memberi makna bukan sahaja untuk meningkatkan ibadah kepada Allah S.W.T, tetapi akan dapat mengeratkan ukhwah sesama usahawan di negara kita. InsyaAllah.

Sekiranya ada kekusutan yang selama ini telah berlaku yang merenggangkan ukhwah (persaudaraan) kita, dikesempatan Aidil Fitri ini, marilah kita bersama-sama berjabat tangan, kunjung-mengunjungi dan menjalinkan kembali persaudaraan agar industri ternakan kambing di negara kita akan bertambah rancak dan bakal melahirkan lebih ramai usahawan ternakan kambing yang berjaya.

InysyaAllah, PPKM dijangka akan mengadakan mesyuarat selepas Aidil Fitri nanti. Makluman akan dibuat selepas sambutan Aidil Fitri.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri. Maaf Zahir dan Bathin.


No comments:

Borang Pesanan dan Pendapat Anda (Sila isikan)

Nama:
Telefon
Alamat e-mail:
Web/Blog
Pesanan/Pendapat
Sila Klik "Continue" pada laman seterusnya sebagai pengesahan anda.