PERSATUAN PENTERNAK KAMBING MALAYSIA (PPKM)

Satu inisiatif telah (sejak 2007) dan sedang diambil untuk menubuhkan satu badan berkebajikan untuk menyatukan semua penternak dan usahawan ternakan kambing seluruh Malaysia di dalam Persatuan Penternak Kambing Malaysia. Persatuan yang sedang di dalam proses penubuhan ini bertujuan untuk membantu usahawan ternakan kambing seperti kursus dan latihan, memasarkan hasil ternakan, mendapatkan baka kambing, mendapatkan makanan ternakan dan ubat-ubatan dengan harga istimewa daripada pihak pembekal dan sebagainya.

Monday, August 11, 2008

Hari Pertama Daftar Keahlian-MAHA2008Alhamdulillah, hari ini 11 Ogos 2008, Pendaftaran Keahlian di dalam Persatuan Penternak Kambing Malaysia (PPKM) telah berjalan dengan lancar. Walaupun hari ini program MAHA belum lagi dibuka kepada orang ramai, namun PPKM telahpun menerima kunjungan hampir 30 orang penternak yang telah mengisi borang pendaftaran keahlian.

InsyaAllah, mudah-mudah hasrat kita semua untuk bernaung di bawah Persatuan yang berkebajikan dan dapat membantu penternak samada penternak kecil mahupun penternak yang telahpun berjaya akan dapat direalisasikan dengan sokongan dan dorongan daripada Jabatan Perkhidmatan Veterinar dan agensi lain yang berkaitan.


No comments:

Borang Pesanan dan Pendapat Anda (Sila isikan)

Nama:
Telefon
Alamat e-mail:
Web/Blog
Pesanan/Pendapat
Sila Klik "Continue" pada laman seterusnya sebagai pengesahan anda.