PERSATUAN PENTERNAK KAMBING MALAYSIA (PPKM)

Satu inisiatif telah (sejak 2007) dan sedang diambil untuk menubuhkan satu badan berkebajikan untuk menyatukan semua penternak dan usahawan ternakan kambing seluruh Malaysia di dalam Persatuan Penternak Kambing Malaysia. Persatuan yang sedang di dalam proses penubuhan ini bertujuan untuk membantu usahawan ternakan kambing seperti kursus dan latihan, memasarkan hasil ternakan, mendapatkan baka kambing, mendapatkan makanan ternakan dan ubat-ubatan dengan harga istimewa daripada pihak pembekal dan sebagainya.

Tuesday, August 26, 2008

Jumlah Daftar Keahlian PPKM-MAHA2008


Jumlah keseluruhan pendaftaran keahlian di dalam Persatuan Penternak Kambing Malaysia (PPKM) pada masa sekarang ialah seramai 466 orang penternak kambing. Seramai 445 orang penternak telah memohon keahlian di booth PPKM semasa pameran MAHA2008 dan 21 lagi permohonan diterima melalui e-mail.

Mana-mana penternak dan mereka-mereka yang berminat untuk memohon keahlian di dalam Persatuan Penternak Kambing Malaysia (PPKM) diminta muaturun borang keahlian dan dihantar ke Persatuan Penternak Kambing Malaysia.

Pada masa sekarang PPKM sedang mengaturkan beberapa agenda yang kearah memantapkan lagi fungsi persatuan agar ahli-ahli yang bernaung di dalamnya akan beroleh manafaat sepertimana yang diharapkan.

No comments:

Borang Pesanan dan Pendapat Anda (Sila isikan)

Nama:
Telefon
Alamat e-mail:
Web/Blog
Pesanan/Pendapat
Sila Klik "Continue" pada laman seterusnya sebagai pengesahan anda.